IstaknutoTuzlanski kantonU fokusu
U fokusu

Aerodrom Tuzla dobio ponudu Air Montenegra, pregovara se i o povratku Ryanair-a
U narednim danima direktor Air Montenegra Mark Anžur trebao bi doći na razgovor u Tuzlu gdje će sa menadžmentom tuzlanskog Aerodroma razgovarati o mogućim letovima ove kompanije.

Podsjećamo, Aerodrom Tuzla  se, nakon ukidanja baze Wizz Aira i drastičnog smanjenja broja linija ove kompanije, našao u problemima te nastoji na sve načine kompenzirati Wizz Airov odlazak.

Tim povodom smo kontaktirali Međunarodni Aerodom Tuzla u kojem su nam potvrdili da je od kompanije Air Montenegro dobila pismo namjere te da pored njih traju pregovori i sa još nekim regionalanim kompanijama. Menadžment aktivno pregovara sa više kompanija, a Air Montenegro je tek jedna od njih.

Kako je rečeno, obnovljeni su pregovori i sa Ryanair kojem je najveća prepreka obaveza uplate takse koja iznosi tri KM, a koju avioprijevoznici uplaćuju na ime Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.  Aerodrom Tuzla ne može uticati na tu obavezu, kako ističu ono što je do njih pokušavaju uraditi.

U toku je i izrada idejnog projekta osvjetljivanja centralne linije, što je višegodišnji problem koji nije uspjela riješiti niti jedna od dosadašnjih uprava Aerodroma.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button