BiHVijesti

Zenički rudari na zamolbu kolega izašli iz jame, Elektroprivreda se pravi gluha
Zenički rudari na zamolbu kolega i zbog svojih porodica nakon tri dana provedena u jami Raspotočje, izašli su i otišli svojim kućima. Iz Elektroprivrede danas muk, uprkos nalogu koji im je uputila Vlada Federacije BiH.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je predsjednik Sindikata rudara Stara jama koji su odnedavno prebačeni na rad u jamu Raspotočje. Kazao je da su rudari nakon tri dana na zamolbu svojih kolega izašli iz jame.

“Čekali smo do 16 sati da dobijemo odgovor od Elektroprivrede po pitanju naloga kojeg im je danas uputila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, ali odgovor nismo dobili. Zamolili smo naše kolege, naše heroje, koji su nam otvorili oči i sada smo zahvaljujući njima vidjeli ko sve ovo opstruira, da izađu iz jame i dođu svojim kućama i porodicama koje su se brinule”, kazao je Avdić.

Dodao je da je sada jasno ko je sve probleme pravio u rudnicima, odnosno, da je njihov problem samo Elektroprivreda BiH koja “ne sluša” ni Vladu Federacije Bosne i Hercegovina koja im je danas izdala nalog da se poštuje Sporazum potpisan između Sindikata i RMU Zenica.

“Najbitnije je da su naše kolege dobro. Mi nastavljamo dalje našu sindikalnu borbu, sutra će se znati dalji koraci. Nastupamo kao svih sedam rudnika i nisu isključeni ni protesti u Sarajevu”, zaključio je Avdić.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button