SvijetZanimljivosti i zabava

(VIDEO) Tragedija u Italiji: Petoro mrtvih u oluji i požarima
Najmanje pet ljudi izgubilo je život u Italiji uslijed olujnog nevremena na sjeveru i požara na Siciliji, što bi moglo dovesti do proglašenja izvanrednog stanja u najteže pogođenim područjima.

Premijerka Giorgia Meloni izrazila je veliku tugu zbog dvije nesreće koje je uzrokovalo nevrijeme. Šesnaestogodišnja djevojka izgubila je život u izviđačkom kampu u Bresciji na sjeveru, dok je u Lissoneu na sjeveru jedna žena stradala nakon što je palo drvo.

Možda će Vas zanimati i:

Na sjeveru Italije, tokom jučerašnjeg dana Milan je pogodio jak vjetar brzinom od 110 km/h, praćen obilnom kišom i tučom, što je rezultiralo poplavljenim ulicama i srušenim drvećem. U povijesnom središtu grada privremeno je bila prekinuta opskrba vodom zbog ovih nepogoda.

S druge strane, na Siciliji se suočavaju s toplinskim valom, gdje je temperatura dosegnula 47.6 Celzijevih stupnjeva u Cataniji. Bukteći požari na tom području odnijeli su i živote dvoje umirovljenika u njihovoj kući.

Izgorjela tijela dvoje sedamdesetogodišnjaka pronađena su u kući koju je zahvatio požar, a 88-godišnjakinja je umrla blizu Palerma, pisali su Italijanski mediji sinoć.

Sicilijanski vatrogasci su se noću na utorak borili s nekoliko požara, pri čemu je jedan od njih prijetio zračnoj luci u Palermu, koja je bila zatvorena nekoliko sati tijekom jutra.

Predsjednik sicilijanske regije, Renato Schifani, najavio je da će zatražiti od vlade, koja danas zasjeda, da proglasi izvanredno stanje na tom sredozemnom otoku.

Na snimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se vatra uz autocestu blizu Siracuse, a putnici su zbunjeni promatrali situaciju. Također, na internetu se pojavila fotografija nesvakidašnjeg komada leda promjera 19 cm, koji je pao u Azzano Decimu, u okolici Pordenonea na sjeveroistoku, u ponedjeljak navečer.

 

Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button