Tuzlanski kantonU fokusuVijesti

Stanje neposredne opasnosti od nevremena proglašeno u Gračanici
U Gračanici je olujno nevrijeme uzrokovalo ogromne materijalne štete. Vjetar je podizao krovove sa stambenih i poslovnih objekata, lomio je drveće koje je padalo na automobile. U jutarnjim satima danas (20.07.) održana je sjednica Gradskog štaba Civilne zaštite na kojoj su doneseni i određeni zaključci.

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić za Kameleon je rekao kako su posljedice nevremena velike, te pojasnio je zaključke sa sjednice:

Analizirali smo ovu situaciju od sinoć, donijeli smo odgovarajuće zaključke, poslali komisiju na teren da snimi i evidentira i popiše  sve, te proglasili smo Stanje neposredne opasnosti od nevremena. Od sinoć su na terenu iz komunalnog preduzeća Komus Gračanica, koje je zaista za svaku pohvalu. Grad je već sad uveliko očišćen.

Prema dosadašnjim informacijama, materijalne štete su pričinjene na nekoliko stambenih objekata, potom dio krova na SC “ETNA” je podignut, oštećeni su solarni paneli. Krov na zgradi srednje škole u Gračanici je također oštećen i podignut.

Više informacija nakon što komisija popiše i evidentira cjelokupno stanje.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button