Izdvojeni članakLifestylePreporučujemoTuzlanski kanton

Savršena izletišta su nam na dohvat ruke – Zlača i Rajsko jezero
Sunčani ljetni dani su tu, a mi vam donosimo najbolje ideje kako iskoristiti ljepotu Tuzlanskog kantona.

Ako niste sigurni gdje biste proveli ove tople dane, Kameleon vas vodi po cijelom Tuzlanskom Kantonu, predstavit ćemo fantastična mjesta na koja ste možda zaboravili, ili ih niste još nikad posjetili, a nalaze se u vašoj blizini.

Možda će Vas zanimati i:

Danas predstavljamo Grad Živinice i općinu Banovići, a šta nam za posjetu u Banovićima i Živinicama preporučuje Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, rekla nam je Merima Aljić:

“Kada je riječ o općini Banovići vjerovatno je svima poznata destinacija Konjuha odnosno lokalitet Zlača, gdje imate motel Zlaču, imate predivne šetnjice uz rječicu gdje možete potražiti osvježenje. Tu je i Rajsko jezero Živinice, toplo preporučujem također i njega.”

Rajsko jezero Bašigovci

“Rajsko jezero” zove se još i “Bašigovačko jezero”, izrazito ugodno mjesto za odmor i rekreaciju, savršeno za opuštene šetnje kružnom uređenom stazom oko jezera, ali i rashlađivanje na ovim visokim temperaturama, a nalazi se na samo pola sata vožnje iz Tuzle i tamo ste.

Zaštićeni pejzaž Konjuh

Ko je jednom kročio na Konjuh, prošetao njegovim stazama, udahnuo svježi zrak, napio se vode iz njegovih potočića i osvojio neki od njegovih vrhova, uvijek će mu se vraćati. Izletište Zlača je savršeno mjesto za porodična druženja, bijeg od buke i povezivanje sa prirodom.

Za još prijedloga i podsjećanja na zaboravljene bisere Tuzlanskog kantona, slušajte Kameleon, jer ćemo prosurfati kroz mnoge atraktivne turističke lokacije u našem popodnevnom programu od 14h do 18h sa Elmom!


Posjetite stranicu GDJE IZAĆI, preuzmite aplikaciju i pretplatite se na najbolji sadržaj u našem Kantonu – ne morate izmišljati, mi smo već sve isplanirali gdje, kad i kako!

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button