Izdvojeni članakLifestylePreporučujemoTuzlanski kanton

Savršena izletišta su nam na dohvat ruke – Terme Gračanica

Ako niste sigurni gdje biste proveli svoje slobodne dane, Kameleon vas vodi po cijelom Tuzlanskom Kantonu, predstavit ćemo fantastična mjesta na koja ste možda zaboravili, ili ih niste još nikad posjetili, a nalaze se u vašoj blizini.

Temperature su juče i danas dosta lagodnije, a ako mislite da vam ovo vrijeme može poremetiti neke ljetne planove za popodnevne aktivnosti, ne brinite. Donosimo prijedlog iz Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, gdje i kako uživati u ovim nešto hladnijim danima ljeta:

“Ljeto ima i onih drugih strana, kada je oblačno i kišovito vrijeme – u tim momentima vam zaista preporučujem Terme Gračanica i ukoliko imate i zdravstvenih problema one su vam jako dobre za kožna i reumatska oboljenja. Imam običaj reći da terme Gračanica ustvari su pandan onom periodu kada smo išli u Mađarsku u Harkanj da bismo posjetili banjski kompleks a mi u Tuzlanskom kantonu upravo imamo jedan takav banjski kompleks, dakle Terme Gračanica koje biste svakako trebali posjetiti.” – preporučila je Merima Aljić.

Temperatura vode na izvoru je 37 stepeni, dok je u bazenima, u jednom 26, a u drugom 22 stepena. Također u okviru kompleksa ima i zatvoreni bazen, u kojem je temperatura vode 28 stepeni. Ukoliko ste raspoloženi za jedan ovakav relaksirajući i za zdravlje koristan odmor, onda su Gračanica i bazeni Terme odličan izbor!

Za još prijedloga i podsjećanja na zaboravljene bisere Tuzlanskog kantona, slušajte Kameleon, jer ćemo prosurfati kroz mnoge atraktivne turističke lokacije u našem popodnevnom programu od 14h do 18h sa Elmom!


Posjetite stranicu GDJE IZAĆI, preuzmite aplikaciju i pretplatite se na najbolji sadržaj u našem Kantonu – ne morate izmišljati, mi smo već sve isplanirali gdje, kad i kako!

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button