TuzlaVijesti

Reakcija nakon odbijenje incijative Karton revolucije
Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Tuzla na kojoj je trebalo da bude govora o radnjama u Domu zdravlja Tuzla.

Inicijativu koju je pokrenula Karton revolucija podržalo je devet vijećnika te na taj način nije bilo dovoljno glasova da bi se razgovaralo o ovoj problematici.

Karton revolucija se oglasila na svom Facebook profilu, a njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Odbijeni smo. Nakon što smo za govornicom detaljno obrazložili nezakonite radnje u Domu zdravlja, gradski vijećnici su odlučivali o tome da li će se o tome detaljno raspravljati na sjednici. Sa nijednim glasom protiv, 9 glasova za i 18 sudržanih prijedlog je odbijen. Iako niko nije bio protiv, ovih 18 vijećnika nije imalo hrabrosti da otvoreno stanu na stranu pravde. Svjesni su da oni nemaju krivičnu odgovornost i da ako ne žele ne moraju štititi zakon, ali o tome ćemo govoriti narednih mjeseci, polako i detaljno. To je njihov izbor i svjesni su ga. Gradski vijećnici koji su bili za pravdu, tražili transparentan proces i imali hrabrosti su, imenom i prezimenom (zapamtite njihova imena po pozitivnom):
1. Alen Kapidžić SDP
2. Elvir Bijedić SDP
3. Alen Ovčina SDP
4. Merima Softić Sprečić SDP
5. Zijah Rifatbegović SDA
6. Selma Ćatibušić Platforma za progres
7. Esana Kavazbašić – Huskanović Platforma za progres
8. Omer Berbić Naša stranka
9. Nikica Vidović HDZ
Ova odluka je rasplamsala vatru u našoj borbi koja se nastavlja i koja će na kraju završiti pravdom i pobijedom. Zapamtite šta vam kažemo.
Gradski vijećnici obojeni žutom bojom nisu dozvolili da se o nezakonitim radnjama u Domu zdravlja raspravlja na Gradskom vijeću.”

https://www.facebook.com/kartonrevolucija/posts/pfbid02rpfR7ttR5GNLcKsJ8quZJFJvodKmZjGniLRenf9J9vwDqs7KuRvhCjruAQYtipDel

Podsjećamo Karton revolucija je podnijela incijativu da Gradsko vijeće Grada Tuzla na dnevni red Sjednice stavi Inicijativu kojom će se razmatrati, kako tvrde, poništenje nezakonite izmjene Statuta JZNU Doma zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” u Tuzli. Više o ovome možete pročitati OVDJE.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button