BiHIstaknutoVijesti

Ponos BiH / Učenici iz KS osvojili 30 medalja na međunarodnoj STEM olimpijadi u Parizu
Naši učenici su iz matematike osvojili 12 medalja (četiri zlatne, pet srebrnih, tri bronzane medalje te jednu počasnu), iz predmeta nauka osvojeno je 14 medalja (devet zlatnih, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju), a iz predmeta kodiranje dvije zlatne medalje – Ekipna zlatna medalja osvojena je iz oblasti Do it yourself.

Učenici iz Kantona Sarajevo osvojili su 29 medalja i jednu počasnu meddalju na međunarodnoj STEM olimpijadi koja je održana od 18. do 23. jula u Parizu.

Iz Kantona Sarajevo Bosnu i Hercegovinu je predstavljalo 20 učenika i to iz Prve bošnjačke gimnazije, Druge gimnazije i Katoličkog školskog centra Sv.Josip – opće realne gimnazije. Među njima su: Maximillian Jelačić, Maša Mlinarević, Merjema Ljubović, Deni Bezdrob, Benjamin Đozić, Haris Torlak, Sarah Jance, Ema Srna, Ammar Pašanović, Adian Krivić, Faruk Ibrahimović, Benjamin Mujkić, Nađa Hadžiabdić, Annur Mešić, Bilal Avdibašić, Sukejna Hodžić, Tarik Lokmić, Abazi Latif, Azra Planja i Selina Bošnjaković.

Bh. takmičari su pokazali odlično znanje iz predmeta: nauka, matematika i kodiranje što je rezultiralo osvajanjem 16 zlatnih medalja, devet srebrnih, četiri bronzane medalje i jednom počasnom medaljom.

Izvor
mreza-mira.net

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button