Sport

Mujkanović: Cilj Slobode je povratak u Premijer ligu BiH
Na stadionu Tušanj u Tuzli danas su predstavljeni predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Senad Mujkanović i potpredsjednik Dejan Pavić, koji su istakli kako je prioritetni cilj kluba povratak u Premijer ligu BiH.

“S funkcije predsjednika odstupio sam 2019. godine i ovo je moj drugi mandat. Znamo šta smo tada ostavili i znamo šta sada dočekujemo. Također, vrlo dobro znamo šta nas je to dočekalo i kakvu smo opoziciju imali. Želimo raditi i stremiti ka jednom cilju, a to je povratak u Premijer ligu BiH. Tuzla, Tuzlanski kanton, Sloboda to zaslužuju. Proteklih dana mnogo priča smo čuli, poziva na bojkot i rat… Pozivam sve ljude koji vole Slobodu da sjednemo i razgovaramo,” poručio je Mujkanović.

Najavljeno je kako pripreme Slobode za novu sezonu počinju u ponedjeljak u 18.00 sati, a do tada će se znati ko će biti šef stručnog štaba.

“Imamo veoma puno posla i ne želimo pominjati imena kandidata. Otprilike smo razgovore završili, imamo još jedan kontakt sutra i nakon toga ćemo donijeti odluku,” rekao je Mujkanović koji je pozvao i na ujedinjenje navijačkih skupina i udruženja.

Potpredsjednik Pavić je predstavio dugoročan plan Upravnog odbora, a nakon povratka u Premijer ligu BiH, te je kazao kako je prema tom planu, cilj da se u sezoni 2024/2025. izbori i plasman u Evropu.

(FENA)

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button