Sport

Lebron James nastavlja karijeru: Više me ne zanima koliko ću poena postići
NBA zvijezda Lebron Džejms (LeBron James) odbacio je nagovještaje o penzionisanju, rekavši kako nije spreman prekinuti sportsku karijeru jer još osjeća veliku ljubav prema košarci, tvrdi AFP.

“Taj dan još nije došao”

– Više me ne zanima koliko ću poena postići te šta mogu, a šta ne mogu na terenu. Pravo pitanje za mene je mogu li nastaviti igrati bez povreda. Dan kada ne budem mogao dati sve od sebe na terenu, bit će i moj posljednji. A taj dan još nije došao – rekao je Džejms na dodjeli ABC-evih nagrada Espy.

Džejms (38) je osvojio nagradu Espy za rekordnu prošlu sezonu, kada je izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, nadmašivši broj poena koje je prethodno sakupio Karim Abdul-Džabar (Kareem Abdul-Jabbar).

Svjež pogled na sport

Dodao je kako mu je treniranje njegovih sinova pomoglo da zadrži svjež pogled na sport kojim se bavi više od dva desetljeća. Naime LeBron se ne planira povući u mirovinu sve dok ne bude odigrao jednu NBA sezonu sa svojim starijim sinom Bronnyjem. “Moja posljednja godina bit će odigrana s mojim sinom”, rekao je 2022. godine.

LeBron Raymone “Bronny” James Jr. trenutno igra u za svoj koledž USC Trojans, a neki analitičari prognoziraju da će ući u top 10 za NBA draft 2024.

U avgustu je produžio ugovor s Los Anđeles Lejkersima i igrat će barem još sezonu 2024./25. ABC-eve nagrade za sportaša godine dobili su nogometaš Petrik Mahoms (Patrick Mahomes) i skijašica Mikaela Šifrin (Shiffrin), a Kanzas Siti Čifs NFL lige osvojio je nagradu za ekipu godine.

Izvor
avaz.bainsider.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button