Sport

Jokić izazvao bijes navijača Srbije: Idi, majstore, igraj za Amere, povedi i konje za sobom
Odluka Nikole Jokića da ponovo otkaže nastup za košarkašku reprezentaciju Srbije naišla je na ogromno negodovanje među navijačima.

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, NBA šampion i MVP finala iz prethodne sezone, neće biti u sastavu reprezentacije Srbije na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Selektor Srbije Svetislav Pešić će sutra objaviti širi spisak reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo, a na njemu se neće naći ime NBA prvaka Jokića.

Javnost u Srbiji je u potpunosti razočarana ovakvim razvojem situacije, te su stoga i komentari po društvenim mrežama veoma oštri.

“Nikolas Jok. Idi, majstore, igraj za Amere. Povedi i konje za sobom”, “A ti narode ustaj u četiri ujutru da ga gledaš i navijaš”, “Ima čovjek obaveze na hipodromu”, “Zar je iko očekivao drugačiji ishod?”, “Dečka ne treba više ni zvati, a kamoli ubjeđivati”, “Ja sam budala što ustajem da te gledam. Ćao, zdravo, zanavjek. Štimac je za tebe car…”, “Nisam hejter stvarno, svaka čast ovom momku na svemu, ali mi baš smeta ovo. Nekada je, ljudi, ozbiljna čast bila igrati za reprezentaciju. Ne znam… Meni ovo dosta govori o njemu”, samo su neki od komentara razočaranih navijača Srbije.

U razdoblju od 22 mjeseca imao bi samo ovih mjesec i po dana odmora

Jokić je prošle godine igrao za Srbiju na Eurobasketu, priključivši se pripremama sredinom augusta. Nakon završetka natjecanja krajem septembra, otputovao je u SAD na pripreme za klupsku sezonu koja je počela krajem oktobra, a s obzirom na to da je s Denver Nuggetsima otišao do kraja, završila je tek sredinom juna.

Nije nevažno ni da mu je prethodno ljeto bilo skraćeno jer je NBA sezona završila kasnije, još nadoknađujući zaostatke u rasporedu uzrokovane pandemijom.

I sad bi se, nepuna dva mjeseca nakon tako napornog perioda, trebao opet priključiti reprezentaciji i već koji tjedan nakon natjecanja ponovno otputovati u SAD na novu sezonu, u kojoj su mu ambicije opet igrati do juna? Takav bi scenarij značio da od augusta 2022. do juna 2024., od moguća 22 kalendarska mjeseca slobodan ima samo jedan i po, koji upravo provodi.

Izvor
klix.baindex.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button