TehnologijaZanimljivosti i zabava

ChatGPT sada dostupan i za Android uređaje!
OpenAI je ispunio svoje obećanje i lansirao ChatGPT aplikaciju za Android.

ChatGPT aplikacija za Android pruža korisnicima mogućnost “razgovora” s umjetnom inteligencijom i primanja odgovora. Glasovni upiti kroz sistem prepoznavanja glasa, sinhronizacija historije chata i mogućnost eksporta podataka su dio njenih funkcija.

Možda će Vas zanimati i:

Korisnici ChatGPT Plus pretplate mogu birati između GPT-3.5 i GPT-4 jezičkog modela, uz minimalne zahtjeve za korištenje aplikacije (Android 6.0 i više).

Ova inicijativa čini ChatGPT još dostupnijim, posebno u zemljama gdje prevladava Android, a kompjuteri su manje dostupni. Aplikacija je već dostupna za iPhone korisnike, što je dodatno proširilo njen domet.

Kao i kod drugih AI sistema, korisnici ne bi trebali potpuno oslanjati se na rezultate, jer tehnologija može imati “greške” koje dovode do netačnih tvrdnji i loše kontekstualne logike. Ipak, ChatGPT može biti koristan kao početna tačka za zadatke i kreativne obaveze.

OpenAI je pridonio popularizaciji generativne umjetne inteligencije kroz alate poput ChatGPT, ali se suočava s kritikama i zabrinutošću zbog mogućnosti zloupotrebe i promoviranja dezinformacija. Razvoj AI tehnologije zahtijeva odgovornost i moguću regulaciju, što je pitanje koje je privuklo pažnju i političara i industrije.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button