Sport

Počela rekonstrukcija stadiona Camp Nou vrijedna 1,5 milijardu eura, travnjak skinut za dan
Iako sezona u španskoj la Ligi još uvijek nije gotova, Barcelona je krenula u rekonstrukciju stadiona Camp Nou vrijednu 1,5 milijardu eura.

S obzirom da će Barca posljednju utakmicu u sezoni igrati u nedjelju u gostima kod Celte, jučer je počela rekonstrukcija stadiona Camp Nou, koja će u tri etape biti završena do ljeta 2026. godine.

Bageri su već za dan skinuli travnjak, a uporedo s radovima na terenu vrše se radovi i na tribinama, te je počelo rušenje trećeg nivoa tribina.

Odlučeno je da će Barca svoje utakmice u idućoj sezoni igrati na Olimpijskom stadionu Montjuic koji se nalazi na istoimenom brdu iznad grada, a na kojem je svoje utakmice do 2009. godine igrao Espanyol.

U sezoni 2024/2025 katalonski klub će se vratiti na Camp Nou, ali koji će imati samo 50 posto sadašnjeg kapaciteta s obzirom da radovi još uvijek neće biti završeni.

Uporedo s utakmicama gradit će se i krov, te će na kraju sezone 2025/2026 stadion u potpunosti biti natkriven.

Kad rekonstrukcija bude gotova, novi Camp Nou primat će 105.000 gledatelja, te će se na taj način kompletirati projekat pod nazivom Espai Barca u kojem se renovira čitav sportski kompleks koji uključuje i dvoranu Blaugrana.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button