Sport

Maldini dobio otkaz u Milanu, legendi presudila svađa s vlasnicima kluba
Legendarni Paolo Maldini i Ricky Massara smijenjeni su s mjesta direktora u Milanu, objavio je veliki broj italijanskih medija.

Iako klub još nije zvanično objavio odluku, još ranije se počelo špekulisati da bi se to moglo dogoditi jer je posljednji sastanak Maldinija i vlasnika kluba prošao veoma loše.

Naime, Milanov vlasnik Gerry Cardinale i Maldini su se sukobili budući da imaju potpuno različite vizije o načinu na koji bi se klub u budućnosti trebao razvijati.

Možda će Vas zanimati i:

I ranije u intervjuima Maldini je ponavljao kako je frustriran nedostatkom sredstava za transfere te je pozivao vlasnike da ulože više novca kako bi klub bio konkurentniji.

Sky Sport Italia izvještava da je Cardinale bio u Italiji na kraju sezone te da se jučer sastao s Maldinijem nakon čega se samo dodatno zaoštrila situacija.

Glavni ljudi RedBirda, Cardinale i izvršni direktor Giorgio Furlani željni su smanjenja troškova i gradnje na trenutnom poslovnom modelu, dok je Maldini tražio sredstva za jačanje ekipe.

Igrači Milana su u međuvremenu na pauzi, a klub je već dogovorio tri prijateljske utakmice koje će igrati u julu i augustu protiv Reala, Juventusa i Barcelone.

Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button