Kultura

Ljeto u Tuzli 2023: Predstava ”Proba” autora Irfana Horozovića u produkciji Teatra kabare Tuzla
Grad Tuzla i ove godine realizira tradicionalnu manifestaciju ”Ljeto u Tuzli” u kojoj Teatar kabare Tuzla sudjeluje predstavom ”Proba” autora Irfana Horozovića. Predstava je premijerno izvedena u okviru međunarodnog festivala TKT Fest 2022. na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla na kojoj je teatar nastavio svoj dvadesetogodišnji rad.

Pod sponzorstvom Grada Tuzla planirana su tri izvođenja predstave na slijedećim lokacijama:

  • Društveni Dom Gornja Tuzla: Subota, 17.06.2023 / 19:30
  • Švedska kuća solidarnosti Gornja Lipnica, Ponedjeljak, 19.06.2023 / 19:30
  • Kamerna scena Doma mladih Tuzla,Petak, 23.06.2023 / 19 30

Ulaz na sva igranja je besplatan.

Možda će Vas zanimati i:

Ova predstava govori o onima koji su uspjeli da prežive rat u BiH, u Sarajevu, ali koji svoj pakao nose uvijek sa sobom ma gdje se nalazili. Ovo je priča o običnim ljudima, o njihovim životnim pričama, o njihovim traumama. U ovoj drami život se pretvara u san, u strašan san, u vječnost koja nikada nikada neće biti završena. Predstavu su režirali Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović. Za scenografiju, rekvizitu i dizajn prostora zaslužan je Enver Hasić. Saradnik za muziku je Adnan Džekić, dok je dizajn plakata izradio Damir Pirić. U predstavi igraju: Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić.

”Prošle godine teatar se nalazio na prijelomnoj tački svog postojanja. Uz podršku gradske uprave i Centra za kulturu Tuzla, teatar je pronašao svoj scenski prostor na kojem želi ostvariti ciljeve i misiju svog postojanja, ali i upotpuniti kulturni sadržaj u samom gradu. Uz naše dosadašnje realizirane projekte doprinijeli smo osnaživanju djece i mladih. Angažirali smo stručne saradnike koji su na području očuvanja mentalnog zdravlja kroz preventivne programe obrađivali teme nasilja među mladima ali i pružali psihosocijalnu podršku kroz psihoedukativne radionice. Repertoarskim predstavama održali smo kontinuitet u radu i ostvarili suradnju sa drugim organizacijama u zemlji i regionu.” Ivana Milosavljević, direktorica teatra.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button