SvijetZanimljivosti i zabava

Dječakov genijalan finansijski plan za fakultetske troškove postao hit na internetu (VIDEO)
Dok druga djeca u nižim razredima osnovne škole razmišljaju o videoigrama i druženju s prijateljima iz razreda, 10-godišnji Neil Lims ima neke druge planove. Naime, kako su njegovi roditelji objavili na TikToku, ovaj dječak doslovno je razradio financijski plan koji će mu, kaže, omogućiti upis na fakultet.

S obzirom na to da su školarine za fakultete u SAD-u itekako skupe, Neil je svojim roditeljima jednu večer predstavio svoj financijski plan za uštedu novca. On se planira, kaže, odreći rođendanskih i svih ostalih darova već umjesto njih želi samo novac. I to novac koji će štedjeti upravo za upis na željeni fakultet.

”Pitao sam mamu koliko novca otprilike potroši na moj rođendanski poklon. Rekla je 100 dolara. Kada napunim 19, odselit ću se iz kuće. Dakle, ako uštedim sav taj novac, to je 900 dolara. A tu je onda i Božić, to je još 900 dolara. Zajedno je to 1800”, objasnio je u videu koji je u kratkom vremenu postao viralan i trenutno ima preko 18 miliona pregleda.

@linsfam33

It was 10:30 on a Friday night. Our youngest had been quiet. So quiet that i thought he had gone to bed. Nope. He was just preparing a finacial presentation for us. 😂 #collegeplan #financialliteracy #fridaynight #kidsarethebest

♬ original sound – n-lins

”Ovo dijete je doslovno pametnije od mene”, ”On je budući milijarder, svaka mu čast”, samo su neki od komentara ljudi na društvenim mrežama.

Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button