BiHVijesti

Članovi SDP-a u Banovićima napuštaju partiju jer je Nikšić prepustio rudnik PDA-u
Vrh Općinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Banovićima, skupa sa članstvom, će napustiti stranku zbog posljednje odluke Vlade Federacije BiH kojom će se na čelu Rudnika mrkog uglja naći kadrovi Pokreta demokratske akcije (PDA).

Naime, Vlada Federacije BiH predvođena Nerminom Nikšićem, na sjednici je dala saglasnost na smjenu sada već bivše i imenovanje nove uprave Rudnika mrkog uglja u Banovićima.

Shodno odluci vlade, za vršioca dužnosti generalnog direktora rudnika imenuje se Rasim Dostović koji je kadar PDA. Na ovakav način PDA se ponovo vraća u rukovođenje rudnikom, a pored Dostovića na mjestu izvršnog direktora za tehničke poslove te izvršnog direktora za kadrovske i pravne poslove imat će svoja dva člana, odnosno Mirsada Bečića i Enesa Šabanovića.

Ovakav potez Nikšićeve vlade razočarao je članove SDP-a u Banovićima, koji su donijeli odluku o napuštanju stranke. Prema informacijama, SDP će zvanično napustiti predsjednik banovićkog ogranka stranke, imenovani u predsjedništvu općinskog odbora te ostali članovi partije.

Inače, Vlada Federacije BiH je saglasnost za imenovanje nove uprave RMU Banovići dala na osnovu prijedloga Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, na čijem se čelu nalazi ministar Vedran Lakić, koji je kadar SDP-a.

Posljednji potez Vlade FBiH, predstavlja samo kulminaciju situacije unutar Općinskog odbora SDP-a u Banovićima, jer kako nam je potvrđeno, dio članstva partije duži vremenski period se ne slaže sa načinima vođenja politike na višim nivoima.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button