BiHVijesti

U Mostaru opet oskrnavljeno Partizansko groblje
Partizansko spomen – groblje u Mostaru opet je oskrnavljenjo iscrtavanjem dva nacistička simbola na samom ulazu u groblje.

Portparol MUP-a Hercegovačko – nertvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je da se ovo najvjerovatnije desilo u noći sa srijede na četvrtak.

“Mi svakodnevno obilazimo Partizansko groblje i načelnik sektora za taj dio grada je u redovnom obilasku primjetio da su iscrtana dva uvredljiva nacistička simbola. Policija je izvršila uviđaj, preuzela materijal sa video nadzora i traga za počiniocima,” rekao je Marić.

Možda će Vas zanimati i:

Podsjetimo, nakon što se u januaru ove godine, Partizansko spomen groblje našlo među 11 najugroženijih lokaliteta kulturne baštine u Evropi, Evropa Nostra i Institut Evropske investicione banke objavili su da je djelo Bogdana Bogdanovića sada uvršteno u spisak sedam najugroženijih spomenika i lokaliteta kulturne baštine u Evropi za ovu godinu, te samim tim je steklo pravo na bespovratnu pomoć za obnovu u iznosu od 10 hiljada eura. Iz Udruženja antifašista Mostara ne odustaju od zahtjeva da se ovaj spomenik trajno zaštiti, kao i da se oni koji godinama rade na njegovom skrnavljenju konačno kazne.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button