BiHTuzlanski kanton

Srednjoškolci iz Tuzlanskog kantona posjetili sportsko letilište „Kenan Jusufbašić – Visoko“
















U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona učenici i profesori srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, koji su bili učesnici 4. kviza znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture, posjetili su sportsko letilište „Kenan Jusufbašić – Visoko.“

Tokom izleta, učesnici su posjetili sportsko letilište “Kenan Jusufbašić” Visoko gdje je domaćin bio viši asistent na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Sarajevo Edvin Šimić, kao aktivni član aerokluba dao iscrpne informacije o avio- saobraćaju, avio-modeliranju, licenciranju za sportskog pilota, vrstama letjelica kojima raspolaže avio-klub i njihovom principu rada.

Kroz posjet Aeroklubu, učenici su se upoznali sa jednom od najuzbudljivijih aktivnosti u zrakoplovstvu, i saznali su više o zanimljivim karijernim opcijama u ovom polju. Ova aktivnost je pružila učesnicima jedinstvenu priliku da se upoznaju sa osnovama letenja i da steknu uvid u rad aerokluba.

Nakon posjete Aeroklubu, učenici su se uputili u kompleks Bosanskih piramida, gdje su imali priliku da uđu u tunel Ravne te da se druže sa poznatim profesorom Semirom Osmanagićem. Ovaj kompleks piramida je jedinstveni arheološki lokalitet, a tunel Ravne predstavlja zanimljivu turističku atrakciju koja je privukla pažnju učesnika.

Stručno edukativni izlet u Visokom je bio uspješan i koristan za sve učesnike kviza znanja, pružajući im priliku da prošire svoja znanja i da se upoznaju sa različitim oblastima izvan učionice.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button