Vijesti

„Retroperspektiva Univerziteta u Tuzli“ za buduće studente
Stalno otvorena postavka Univerziteta u Tuzli pod nazivom „Univerzitet u Tuzli Retroperspektiva“ nudi učenicima završnih razreda srednjih škola, ali i ostalim zainteresovanim građanima, informacije o bogatoj prošlosti i budućem radu Univerziteta.

Ova informativna izložba prilika je za sve buduće studente da se informišu o mogućnostima koje nudi ova visokoškolska ustanova sa bogatom historijom.

Izložba je uvertira za brojne aktivnosti koje će Univerzitet i ove godine provesti u okviru promocije upisne politike.

Postavku „Univerzitet u Tuzli Retroperspektiva“ do danas su posjetili učenici završnih razreda pet srednjih škola s područja Tuzle: Katolički školski centar „Sveti Franjo“, Gimnazija „Ismet Mujezinović, Gimnazija „Meša Selimović“,  Mješovita srednja mašinska škola Tuzla i Behrem – begova medresa u Tuzli.

Izložba je napravljena u saradnji sa Javnom ustanovom Arhiv Tuzlanskog kantona, a svi zainteresovani izložbu mogu pogledati svakog radnog dana od 8 do 16 sati u prostorijama Rektorata Univerziteta (II sprat, Filozofski fakultet).

U predstojećem periodu, učenici završnih razreda srednjih škola mogu poslušati gostovanja predstavnika fakulteta u programu i na web-u  Radio Kameleon, posjetiti platforme društvenih mreža Univerziteta (Facebook, Instagram), te web stranice http://untz.ba/ i  www.otvoreni.untz.ba  i informisati se o fakultetima.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button