Sport

Policija upala u prostorije FK Sloboda, tri osobe osumnjičene za zloupotrebu položaja
Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona ušli su u prostorije FK Sloboda i izuzeli su dokumantaciju koja se odnosi na poslovanje i funkcionisanje kluba u proteklih nekoliko godina. Tri osobe su osumnjičene za zloupotrebu položaja.

FK Sloboda iza sebe ima zaista težak period. Klub je ispao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine i tuzlanski velikan će ponovo morati igrati u nižem rangu takmičenja.

Klub je prethodnih godina prolazio kroz buran period, a sada je postao i predmet istrage Kantonalnog tužilaštva.

U proteklom periodu policija je ‘pročešljala’ prostorije tima s Tušnja. Izuzeti su brojni materijali i dokumentacija koja se odnosi na poslovanje kluba u prethodnim godinama.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podnio je dvije prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Sumnja se da su te osobe na nezakonit način vršili poslovanja tuzlanskog kluba i detaljnije informacije javnosti će biti poznate u narednom periodu.

Sloboda je odmah po završetku sezone i ispadanja u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine odmah napravila brojne rezove, a učinio je to predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović.

On je otpustio sve uposlenike iz kluba, uključujući kompletan stručni štab, a svoj mandat je stavio na raspolaganje Skupštini kluba.

O Slobodi će se definitivno još dosta pričati u narednom periodu i ostaje nam da vidimo ko su osobe protiv kojih je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona pokrenulo postupke.

Husić želi fuziju i spas FK Sloboda: Cvijet Srebrenice umjesto lopte na grbu i sva priča je završena

Azmir Husić, uspješni sportski radnik, član IO NS BiH, nekadašnji predsjednik Slobode, a sada počasni predsjednik FK Tuzla City, ističe da za Slobodu ima nade. Predložio je fuziju dva kluba.

Pitali smo Husića da li se ponovo radi o istoj priči kao ranije ili su sada urađeni neki bitniji koraci.

“To je trenutno prijedlog do konačnog rješenja. Nisam to tek tako predložio, ali sve zavisi od par faktora. Treba to i pravno vidjeti, te bi onda to u konačnici trebalo biti to“, prve su riječi Husića za SportSport.ba.

Ističe da bi fuzija mnogo značila za oba kluba i sam grad.

“To bi bila prava stvar. Koliko ko ima osjećaja, ostaje da se vidi. To bi raskomotilo probleme Slobode. Sloboda ima teret tih dugovanja, Uprave to nose zadnjih sedam – osam godina, a najmanje su sudjelovali u tim dugovanjima. Ta dugovanja stvorena su radi neodgovornosti ljudi odmah poslije rata. To je teret svim Upravama, ko god da dođe.

Mislim da je ovo pravo rješenje, nadam se da će biti sluha. Imao sam problema sa ljudima iz Tuzle City da pristanu na ovako nešto, ali imam jednu vrstu utjecaja i poštovanja od tih ljudi. Svjesni su da će nešto malo izgubiti, ali da će u konačnici grad dobiti kolektiv koji će trajati“.

I dok je navijačka skupina Fukare spremna da podrži ponovni ulazak Husića u klub, prvi čovjek kluba Elmir Šećerbegović je na ovu temu za SportSport.ba rekao:

“Stvarno nemam komentar na to. Mislim da tu nema ni pravne osnove, ali naravno o tome mora da odlučuje UO Slobode koji prvo treba da razgovara o tom prijedlogu”, rekao je Šećerbegović.

Izvor
Sportsport.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button