Region

Policija Crne Gore zbog događaja u Srbiji podigla stepen pripravnosti

Nakon dvije tragedije i dva masovna ubistva u Srbiji crnogorska policija podigla je stepen pozornosti, kazao je crnogorski ministar unutarnjih poslova Filip Adžić.

On je istaknuo da je pooštrena kontrola nošenja oružja i izdavanja dozvola. “Po saznanju o događanjima u Srbiji održao sam kolegij s direktorom Uprave policije i kompletnim vodećim timom. Jutros je kompletna Uprava policije podignuta na veći stupanj pozornosti i u ovom kontekstu pratit ćemo sva događanja”, kazao je Adžić.

Sve postrojbe policije će, kako je kazao Adžić, biti na većoj razini pozornosti kada je riječ o praćenju osoba koje bi mogle izazvati probleme. Istaknuo je da su naložene rigorozne kontrole izdavanja dozvola za oružje, ali i kontrola onih koji već imaju oružje i produljuju dozvole.

“Pojačat ćemo i sve aktivnosti prije početka turističke sezone, ali i u sezoni. Policija poduzima sve što je u njenoj nadležnosti”, kazao je Adžić. Premijer Dritan Abazović najavio je da će vlada Crne Gore u nedjelju proglasiti Dan žalosti zbog tragičnih događaja u Srbiji.

“Moguće da će biti dva dana žalosti. Danas sam htio kolege nakon ovog obavijestiti da ćemo to učiniti. Na ovaj način upućujem sućut obiteljima stradalih i ozlijeđenih u ovom nevjerojatno tragičnom događaju koji se dogodio dva puta u kratkom razdoblju u Srbiji”, rekao je Abazović.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button