BiznisSport

Objavljen iznos ogromnog bogatstva Luke Modrića, posjeduje stanove i vile u Španiji i Hrvatskoj
Specijalizirani portal CA Knowledge objavio je podatke o tome koliko bogatstvo ima Luka Modrić, a procjenjuje se da je hrvatski reprezentativac “težak” oko 80 miliona eura neto.

Iskusni 38-godišnji veznjak trebao bi produžiti ugovor s Realom prema kojem zarađuje deset miliona eura godišnje, što znači da će ostati treći najplaćeniji nogometaš u svlačionici najtrofejnijeg evropskog kluba.

Osim što ima bogati ugovor s Realom, Modrić ima sponzorske ugovore s nekolicinom korporativnih divova (Adidas, Panini i Coca Cola), otkriva CA Knowledge.

Također, Modrić posjeduje brojne luksuzne nekretnine, a to uključuje stanove i vile u Španiji i Hrvatskoj.

Pozivajući se na Forbes i Bloomberg, CA Knowledge tvrdi da je Modrić 2018. godine vrijedio 30 miliona, a 2023. godine njegova imovina popela se na vrtoglavih 80 miliona eura.

Luka Modrić je djetinjstvo proveo u Modrićima kraj Zatona Obrovačkog, a 18. decembra 1991. četnici su upali u selo i ubili Lukinog djeda i spalili kuću.

Nakon pokopa, roditelji Stipe i Radojka te mali Luka nekako su uspjeli pobjeći u Zadar. Kao izbjeglice Modrići su se smjestili u Zadru, u hotelu Iž, a u klubu sa Stanova, Luka je napravio i svoje prve nogometne korake.

Put ga je potom odveo u zagrebački Dinamo, odakle je posuđivan mostarskom Zrinjskom i Interu iz Zaprešića. Po povratku u redove Modrih postao je jedan od ključnih igrača, što mu je 2008. godine osiguralo transfer u Tottenham.

Konačno, 2012. godine je prešao u Real Madrid gdje je tokom punih devet godina ostavio neizbrisiv trag, a 2018. godine je osvojio i Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button