SvijetVijesti

Nepoznati dronovi iznad Moskve: Pogođeno nekoliko zgrada, djelovala PVO
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je kako je nekoliko dronova pogodilo zgrade u Moskvi uzrokujući pri tome manju materijalnu štetu.

“Sve hitne službe grada su na mjestu nesreće,” rekao je gradonačelnik Sergej Sobjanin u izjavi.

Ruska državna novinska agencija RIA saopćila je da su neki stanari zgrade u moskovskoj ulici Profsoyuznaya na jugu grada evakuisani.

Možda će Vas zanimati i:

Nekoliko ruskih Telegram kanala prenijelo je da je četiri do 10 dronova oboreno rano u utorak, izvještava Reuters. Moskva, koja se nalazi više od 1000 kilometara od Ukrajine, rijetko je bila meta napada dronovima od početka sukoba u Ukrajini, iako su takvi napadi postali češći drugdje u Rusiji.

Slike objavljene na društvenim mrežama pokazuju tragove dima na nebu iznad Moskve. Drugi su pokazivali razbijeni prozor. Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti, rekao je na svom Telegram kanalu da je nekoliko dronova oboreno dok su se približavali Moskvi, prenosi Reuters.

Napad na Moskvu uslijedio je nakon sličnog napada na glavni grad Ukrajine Kijev, koji su izveli ruski dronovi tokom noći i u kojem je poginula najmanje jedna osoba, prema gradonačelniku grada Vitaliju Kličku.

Ruske snage su u ponedjeljak tokom dana ispalile rakete na Kijev, natjeravši uspaničene stanovnike u sklonište u neuobičajenom dnevnom napadu na ukrajinsku prijestolnicu nakon napada tokom noći. Početkom maja dvije bespilotne letjelice oborene su iznad Kremlja u napadu za koji je okrivljena Ukrajina.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button