BiHVijesti

Muškarac razbio staklo na Centrotransovom autobusu, povrijeđene tri putnice
Muškarac za kojim policija traga je u subotu, 6. maja, u Sarajevu razbio staklo na autobusu javnog prijevoza usljed čega su povrijeđene tri putnice.

Portparolka MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić je u izjavi za Klix.ba navela da je vozač autobusa kompanije Centrotrans ovaj događaj policiji prijavio u 18:40 sati.

Možda će Vas zanimati i:

Pozivajući se na izjavu vozača, istakla je da se autobus nije mogao zaustaviti na stanici kod Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EP BiH), jer su na stanici bila tri vozila.

Putnici su negodovali zbog toga što se autobus ne može zaustaviti na stanici te je vozač upotrijebio autobusku trubu kako bi signalizirao vozačima na stanici da pomjere vozila.

Prema izjavi vozača autobusa, nakon toga je muškarac, čiji identitet još nije poznat, izašao iz jednog od vozila i pesnicom udario u autobusko staklo. Staklo se slomilo, a krhotine stakla su povrijedile tri putnice.

Vozač je odlučio autobus zaustaviti na sljedećoj stanici, poslije stanice kod EP BiH, a potom je pozvao policiju. Intervenisala je i Hitna pomoć koja je kod putnica konstatovala lakše fizičke povrede.

Novalić je ukazala da je za počiniteljem u togu potraga, tereteći se za krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari u vezi sa nanošenjem fizičke povrede”.

U Sarajevu je veliki broj onih koji učestalo zaustavljaju i/ili parkiraju automobile na stanicama za autobuse javnog prijevoza. Taj problem je utoliko veći kada saobraća veliki broj autobusa koji su zamjena za tramvaje tokom rekonstrukcije tramvajske pruge.

Zbog toga su vozači autobusa primorani vozila zaustavljati na saobraćajnici, ugrožavajući sigurnost svih učesnika u saobraćaju, prije svega putnika koji nerijetko moraju izaći iz autobusa na saobraćajnicu, a ne na pješačku površinu.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button