Tuzlanski kantonVijesti

Mladi šahisti iz Gračanice i Doboj Istoka osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo
23. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu za 2023. godinu  u Dvorovima kod Bijeljine održano je jučer (28.05.) u organizaciji Šahovske unije Bosne i Hercegovine i Šahovskog saveza Republike Srpske.

Akademija Šampiona Doboj Istok najuspješniji je klub 23. Kadetskog i omladinskog prvenstva BiH u šahu, osvojili su tri zlatne medalje: Ismet Mešić  i Ado Mešić osvojili su zlatne medalje i plasman na Svjetsko/Evropsko kadetsko prvenstvo.
Ivana Mikić  je također osvojila zlato i plasman na Svjetsko prvenstvo.

Možda će Vas zanimati i:

Šahovski klub Gračanica ove godine slavi 70 godina postojanja, a raznim takmičenjima stekao je pravo da na završnicu otputuje sa pet takmičara. Od pet učesnika u Gračanicu su stigle četiri medalje i to dvije zlatne i dvije bronzane.
Zlatne medalje i plasman na svjetsko prvesntvo koje će se održati u Italiji osvojili su: Merjem Džafić u kategoriji do 10 godina i Muhamed Šišić u kategoriji do 18 godina.
Bronzane medalje osvojili su: Anela Letić iz Gračanice u kategoriji do 14 godina  i Sanjin Ćulum iz Tuzle u kategoriji do 16 godina. Sa ekipom iz Gračanice bila je i Selma Letić koja je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila 7. mjesto.

Šahovski klub Doboj Istok također ima svog prvaka u kategoriji do 8 godina. Zlatnu medalju i plasman na Svjetsko/Evropsko prvenstvo osvojio je Damjan Jerinić iz Doboja.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button