Tuzlanski kantonVijesti

Lukavac: Otvoren Sajam turizma i ekologije “LIST 2023“
U prisustvu brojnih zvanica, predstavnika javnog, političkog, privrednog kulturnog i vjerskog života, gostiju i građana Lukavca, svečano je otvoren 21. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2023. godine.

Gradonačelnik Edin Delić, se u svom obraćanju zahvalio uvaženim gostima i svima koji na bilo koji način podržavaju Sajam. Ovogodišnje izdanje Sajam otvaramno u vrijeme velike tragedije koja se dogodila u jednoj osnovnoj školi u Beogradu i ovom prilikom  upućujem najiskrenije saučešće porodicama nastradale djece.

“Nakon dvije decenije turistiškog sajmovanja veoma su prisutna propitivanja  o smislu isticanja turizma a sada i ekologije u prvi plan u gradu kakav je Lukavac. Lukavac je prostor sa ogromnim turističkim potencijalima od Modračkog jezera preko obronka Ratiša pitomih krajeva Spreče i Turije prilika je to za razvoj turizma. U kontinuitetu bilježimo rast a posebno je to vidljivo u posljednjih šest godina. Preko 400 stambenih jedinica spojeno je na daljinski sistem grijanja, a u toku je spajanje industrijske sezone čimo smo poboljšali kvalitet zraka u gradu u zimskim uslovima. Nedavno je počeo sa radom stari hotel Lukavac,  jučer smo preuzeli ključeve Vile Solvay u Lukavcu, a očekujemo puštanje Toplica u sistem vodonabdijevanja  što je jasna potencijal i podrška razvoju ne samo turizma nego i grada Lukavac u cjelini. Sretan Vam još jedan Lukavački sajam i ugodan boravak vam želim” poručio je gradonačelnik Delić.

https://www.facebook.com/watch/?v=1101399751249536

Veliku podršku razvoju turizma i prezentaciji turističkih potencijala na Sajmu LIST, kao i svake godine do sada, daju federalna i kantonalna vlada sa nadležnim ministarstvima, a prijatelj ovogodišnjeg sajam LIST 2023 je Sisecam Soda Lukavac.

Ova sajamska manifestacija pruža  mogućnost za prezentaciju proizvoda i usluga, uspostavljanje novih i proširenja postojećih poslovnih veza.

“Cilj Sajma je promocija turističkih potencijala, prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i turističkih destinacija sa raznovrsnim sadržajima. U sklopu LIST-a održat će se i više podsajamskih manifestacija kao što su i Okrugli sto na temu: Razvoj turizma na Tuzlanskom kantonu u organizaciji Turističke zajednice grada Lukavac “, naveo je Izet Nuhanović, direktor  Međunarodnog sajma turizma i ekologije LIST 2023.

https://www.facebook.com/ekozivotba/posts/pfbid02Pckv54Bk7JZnDQQtXaDn7fh5drTPZGXufKHhXJ8FWUnhyFKZ1H9PSdedHXDNtGS2l

Sajam je zvanično otvorio Elmedin Konaković, Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

 Izvor
rtvlukavac.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button