SportSvijet

Lionel Messi i PSG neće produžiti saradnju
Francuski list L'Equipe izvijestio je da je Lionel Messi suspendovan na dvije sedmice od strane Paris Saint-Germaina nakon neovlaštenog izostanka s treninga kako bi posjetio Saudijsku Arabiju, a sada donosi vijest o tome da je za Agentinca gotova era u Parizu.

Pretpostavlja se da je Messi od PSG-a tražio dopuštenje da može otputovati u Saudijsku Arabiju, što je i učinio u nedjelju navečer, nakon što je prethodno dva puta odgodio planirano komercijalno putovanje tamo zbog timskih loših nastupa i poraza.

Međutim, prema izvješćima L'Equipea u utorak, Messi nije dobio to dopuštenje i zbog toga je suspendovan na dvije utakmice i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od dvije sedmične plate.

L'Equipe također izvještava da je PSG promijenio svoje planove i odlučio se za trening u ponedjeljak nakon šokantnog poraza od Lorienta u nedjelju, dok je Messi već bio u avionu i putovao u Saudijsku Arabiju.

PSG obično ne planira treninge ponedjeljkom i utorkom nakon nedjeljne utakmice i ne bi trebao igrati do sljedeće nedjelje, pa se pretpostavlja da je Messi vjerovao da je u redu da otputuje.

Također je rečeno da je bilo gotovo nemoguće otkazati putovanje po treći put zbog skore sezone visokih temperatura koja je trebala započeti na Arapskom poluotoku.

Jedna od prilika u kojoj je Messi odgodio put u Arabiju navodno je bila nakon ispadanja iz Lige prvaka od strane Bayerna, odlučivši to ne učiniti po vlastitoj volji jer je bio toliko frustriran eliminacijom, kažu izvori.

 

Izvor
sportsport.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button