Region

Jerinić: Vučić iznio osobne podatke dječaka koji je izvršio napad i njegove obitelji

Profesorica prava na Univerzitetu “Union” i zastupnica pokreta “Ne davimo Beograd” Jelena Jerinić ocijenila je u srijedu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom obraćanja o napadu u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu iznio brojne podatke iz istrage, kao i osobne i zaštićene medicinske podatke 13-godišnjeg dječaka koji je izvršio napad i njegove obitelji.

“Ovakvo iznošenje podataka zabranjeno je zakonom, tko god da ga čini morali bi da reagiraju nadležni organi”, rekla je Jerinić, prenosi Beta.

Komentarajući deset mjera koje je Vučić predložio vladi Srbije, Jerinić kaže da nije prvi put da se u javnosti pojavljuje prijedlog da se snizi granica kaznene odgovornosti, kao i da je to “populistička mjera kojom se sva krivica za takve događaje svaljuje na maloljetne počinioce i njihove obitelji, bez ispitivanja sustavnih problema i odgovornih u sustavu”.

“Ovakve mjere rijetko daju rezultate, jer ne odvraćaju od činjenja kaznenih djela, jer su njihovi uzroci u drugim problemima”, ocijenila je ona.

Osmoro učenika i radnik osiguranja ubijeni su u srijedu ujutro u oružanom napadu jednog trinaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button