RegionVijesti

Glumci u Srbiji na udaru režima: Političar “otkrio” koliko zarađuju
Oštra reakcija Bjelogrlića: “Evo neka meni lično uskrati slobodu da glumim i neka mi se sveti.”

Nakon što su se glumci iz susjedne Srbije našli na “udaru režima” zbog podržavanja protesta “Srbija protiv nasilja”, Nebojša Bakarec, poslanik SNS-a u Skupštini je iznio “podatke” o honorarima glumaca koje su dobili od Telekoma, tvrdeći da im se “neće svetiti” na što je naposlijetku reagovao Dragan Bjelogrlić.

Bakarec je istaknuo da Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) nema negativan odnos prema glumcima te da država sponzorira i one koji učestvuju na protestima.Također, dodao je da su “slobodni da glume” i da im se neće svetiti.

Možda će Vas zanimati i:


“Marko Janketić je od države i Telekoma dobio 45.000 eura, Gorica Popović 84.000 eura , Branislav Trifunović 67.000, Nikola Kojo 125.000 , Bjelogrlić 423.000, Ceca Bojković 89.000, Kičić 84.000, Sergej 130.000, Milan Marić 120.000”, tvrdio je Bakarec.

Čak je na Twitteru podijelio fotografiju s ispisanim iznosima koje su navodno glumci dobili od Telekoma uz poruku: “Glumci koji napadaju državu i učestvuju u protestima, obmanjuju protestante i sjede na dve stolice”.

Dragan Bjelogrlić, koji je reagovao i na ranije izjave članova SNS-a koji su “protjerivali” glumce iz Srbije, uputio je odgovor Bakarecu koji je prenio portal Danas.rs.

Bjelogrlić se zapitao da li se sprema nova “kristalna noć za neke srbijanske glumce, a reakciju prenosimo prenosimo u cijelosti:

“Nisam vjerovao da će me život na bilo koji način povezati sa osobom kakva je gospodin Bakarec. Medjutim, Bakarec kao poslanik vladajuće većine u Narodnoj skupštini iznosi brojke (pritom lažne) o prihodima glumaca. Sjećamo se da je pogrom na Jevreje u Nemačkoj počeo tako što su nacisti dijelili letke i objavljivali u štampi koliko Jevreji zarađuju na leđima njemačkog naroda.

Sprema li se nova ‘kristalna noć’ za neke srbijanske glumce? Bakarec nam, eto, ‘daje slobodu’ da nastavimo da glumimo i kaže da se ‘neće svetiti’. Evo neka meni lično uskrati slobodu da glumim i neka mi se sveti. Veoma me zanima kako će to da izgleda”.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button