Sport

EKSKLUZIVNO Azmir Husić: Fuzija i Sloboda igra Premijer ligu!
Ekipa tuzlanske Slobode ispala je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Crveno-crni su u Tuzli pred 10.000 domaćih navijača izgubili od Željezničara (1:2) i tako ostali posljednjoplasirani tim na tabeli. S obzirom na ostale rezultate, Slobodi ni pobjeda protiv Želje ne bi značila opstanak…

Prije devet godina Slobodu je u ligu vratio Azmir Husić, kojeg smo kontaktirali nakon što su “Crveno-crni” ponovo preselili u niži rang.

“Ja imam najmanje pravo pričati o tome, ali žao mi je što je Sloboda ispala. To je gradski klub u gradu u kojem živim i u kojem sam skoro 24/7. Meni je najbitnije da sam ja najmanje utjecao na takav ishod. Sloboda ima svoju Upravu, ljude koji vode klub, bitno da sam najmanje utjecao na to,” rekao je za Sportske.ba Azmir Husić, a onda ponudio ekskluziv.

“Možda Sloboda neće igrati u Prvoj ligi FBiH. To jeste, može nastaviti se takmičiti u Premijer ligi BiH,” iznenadio je Husić izjavom.

Čekajte, da li nešto znate u ovom trenutku što mi ne znamo?

“Nemam šta znati. Možda… Sloboda ima dugove, koji su ogroman teret. Predlažem fuziju, da klub ide u stečaj i da se zove možda Sloboda Tuzla. Ja da odlučujem, to bih uradio. Sloboda bi igrala Premijer ligu i bila na zdravim temeljima. Neki će reći, mi ćemo gledati Slobodu i da igra u Drugoj ligi kantona, ali oni ne mogu pomoći Slobodi. Ovo je rješenje za Slobodu,” ispričao je Azmir Husić.

Husićev prijedlog definitivno će izazvati polemike u Gradu soli.

Izvor
Sportske.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button