Lifestyle

Da li zaista želite vezu ili vam je samo dosadno?
Istina je da smo odrasli u društvu koje nas ne prihvata u potpunosti ako nemamo partnera ili porodicu.

Zbog toga mnogi od nas završe sa partnerima u koje se nismo zaista zaljubili ili u nezdravim vezama. I dok je ovo dio našeg ličnog života koji treba da raščistimo sami sa sobom, postoji i drugi dio koji želi da uđemo u veze samo zato što nam je dosadno i što se plašimo samoće.

Da li ste se ikada zapitali zašto želite da budete u vezi? Da li je to zato što osjećate potrebu da svoj život podijelite sa drugom osobom ili zato što se jednostavno ne zabavljate sami i što vam je dosadno u sopstvenom društvu? Postoje određena pitanja koja morate sebi da postavite kako biste saznali šta vas muči.

Kako se osjećate u vezi sa vašom prošlošću?

Da li ste preboljeli bivšeg partnera ili još uvek razmišljate o toj osobi? To je teško pitanje, čiji odgovor svi teško priznajemo. Ako osjećate da niste završili sa osobom sa kojom ste bili i da je potrebno vrijeme da rane zacijele, onda je bolje da ne nastavljate sa novom vezom. Izlazite, idite na žurke, putujte, otkrivajte sebe i šta volite i kada zaista osjetite da je došlo vrijeme, onda recite „da“ novom partneru.

Koliko vam je lako da se otvorite drugoj osobi?

Dobro znate da veze nisu samo seks i šetnje. Partner će postati dio vašeg života. Treba da sa njom ili njim podijelite trenutke vašeg svakodnevnog života, misli, osjećanja, kao i sadašnja i prošla iskustva. Ako osjećate da ne možete sve ovo da proživite sa nekim, bolje je da ne nastavljate vezu.

Da li samo tražite načine da popunite prazninu koju osjećate?

Često pomislimo da je veza rješenje da ispunimo “rupe” ili prazninu koju osjećamo. Nažalost, istina je da veza neće popuniti prazninu, već će samo pojačati osjećanja koja su već prisutna. Umjesto da tražite u drugima ono što vam nedostaje, zavirite u sebe i otkrijte zašto se ne osjećate ispunjeno kada ste sami ili u društvu svojih prijatelja i voljenih.

Da li zaista želite da provodite vrijeme sa drugom osobom?

Ako se već zabavljate sa osobom, važno je da li na kraju dana zaista želite da provodite vrijeme sa njom. Da li se osjećate lijepo zato što ste zajedno? Da li ste spremni za osjećanja koja će se javiti, ali i prepoznavanje onoga što vi sami osjećate?

Izvor
n1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button