SvijetZanimljivosti i zabava

CIA traži ruske špijune koji su spremni da izdaju Putina (VIDEO)
Američka Središnja obavještajna agencija (CIA) objavila je jučer videosnimku kojom pokušava vrbovati špijune, odnosno Ruse nezadovoljne ratom u Ukrajini i životom u Rusiji.

CIA je prvo objavila video na Telegramu, a zatim i na drugim društvenim mrežama, uključujući Twitter, Instagram i Facebook. Video završava uputama kako anonimno i sigurno stupiti u kontakt s CIA-om.

Dužnosnici CIA-e koji su uključeni u projekt navode da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila povijesnu priliku “da Rusi dođu nama i Sjedinjenim Državama daju potrebne informacije”. Neimenovani dužnosnik CIA-e poručio je Rusima da ih “agencija razumije bolje nego što misle” i dodao kako se ovim videom želi demistificirati proces kontaktiranja CIA-e, piše CNN.

“Zbog mojih postupaka, živjet ćemo dostojanstveno”

CIA je ovim projektom ciljala na skupinu ruskih državljana, za koje vjeruje da ih ima na tisuće, koji bi mogli imati vrijedne informacije. Mnogi od njih možda ne znaju kako stupiti u kontakt s CIA-om ili misle da informacije koje imaju nemaju neku posebnu vrijednost.

U videu koji traje dvije minute prikazuju se Rusi koji žive svakodnevni život, naizgled razmišljajući o važnim odlukama. Kroz cijelu snimku se provlači tema obitelji. “Zbog mojih postupaka, živjet ćemo dostojanstveno”, govori narator na ruskom dok žena u automobilu telefonom kontaktira CIA-u, prije nego što se pojavi logo agencije i upute za kontakt.

Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button