Zanimljivosti i zabava

Beč traži 21.000 novih zaposlenika do 2030. godine
Sa oko 67.000 zaposlenih, Grad Beč je jedan od najvećih poslodavaca u Austriji i takmiči se sa mnogim kompanijama za dobro obučene i talentirane  kandidate za posao. Sada je u potrazi za novim zaposlenicima, a mogućnosti za zapošljavanje se predstavljaju danas u gradskoj vijećnici.

Grad se pod motom “Radimo na Beču” na današnjem prvom velikom sajmu zapošljavanja predstavlja kao moderan i budućnosti okrenut poslodavac. Nova dostignuća u području zaštite klime i tehnologije, razvoja stanovništva i penzionisanje osiguravaju popunjavanje potrebnih zamjena, ali otvaraju i nova polja rada.

Do 2030. godine posebno su potrebni radnici tehničkih zanimanja kao i u područjima zaštite klime i obnovljivih izvora energije, te socijalnoj djelatnosti i obrazovanju.

– Opisi poslova u gradskoj upravi Beča raznoliki su kao i naš grad – od rada u prirodi do mnogih društvenih, tehničkih i digitalnih područja, nudimo klasična kao i inovativna radna mjesta sa smislom. Mogućnosti za napredovanje su odlične, a sigurnost i kompatibilnost posla, slobodnog vremena i porodice govore same za sebe – naglašava gradonačelnik Michael Ludwig.

Odgovarajući kadrovi traženi su i u oblastima zdravstva, pedagogije, IT-u, infrastrukturi i sigurnosti kao i raznim uslužnim djelatnostima koje su na sajmu predstavljene posebnim tematskim zonama, prenosi Ured Grada Beča u Sarajevu.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button