BiHPolitikaVijesti

Ambasador Murphy: Radujem se što će Nikšić predvoditi Vladu FBiH
Američki ambasador Michael Murphy danas u Sarajevu se prvi put susreo s Nerminom Nikšićem (SDP) nakon što je izabran za premijera Federacije Bosne i Hercegovine.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji Michaelom Murphyjem.

Premijer je informirao ambasadora Murphyja o programskim prioritetima Vlade Federacije BiH, čiji će fokus biti ekonomske reforme i euroatlanski put naše zemlje. Posebno je apostrofirao borbu protiv korupcije, te stvaranje pretpostavki za značajan iskorak u tom pravcu.

Ambasador Murphy čestitao je premijeru Nikšiću i novoimenovanoj Vladi FBiH, saglasivši se da uz brojne reforme koje stoje pred novom Federalnom vladom, borba protiv korupcije zauzima apsolutni prioritet.

“Radujemo se što će premijer Nikšić predvoditi Vladu FBiH u provođenju konkretnih reformi i postignuća kojima će se poboljšati životi građana FBiH”, dodaje ambasador Murphy.

Izrazio je uvjerenje da će Vlada predvođena premijerom Nikšićem pokazati posvećenost ovim reformama i da su SAD spremne pružiti podršku Vladi na tom putu.

Dodao je kako smatra da je ovo prekretnica za Federaciju BiH, te da su Sjedinjene Američke Države, trajno posvećene napretku BiH, kao i da stoje na raspolaganju novoj Federalnoj vladi i premijeru Nikšiću, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.Izvor
federalna.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button