TehnologijaZanimljivosti i zabava

ChatGPT uskoro i na Apple uređajima
OpenAI je odlučio da vlasnicima Apple uređajaolakša pristup ChatGPT-u i najavio pokretanje aplikacije preko koje će se umjetna inteligencija moći koristiti na mnogo jednostavniji način.

OpenAI je u četvrtak najavio lansiranje besplatne aplikacije ChatGPT za korisnike iOS-a u Sjedinjenim Državama, s planovima za uskoro uvođenje i u druge zemlje.

Lansiranje dolazi šest mjeseci nakon što je OpenAI prvi put objavio ChatGPT na mreži za javnost. Izdanje je brzo pokrenulo novu utrku u tehnološkoj industriji za razvoj i implementaciju alata koji mogu generirati uvjerljiv pisani rad i slike kao odgovor na upite korisnika.

Također, ova novost dolazi u istoj sedmici kada je izvršni direktor OpenAI Sam Altman svjedočio pred Kongresom o rizicima koje umjetna inteligencija može predstavljati za društvo, opisujući trenutni procvat tehnologije kao potencijalni “trenutak tiskarske mašine”, ali onaj koji zahtijeva mjere zaštite.

Nova ChatGPT aplikacija ima iste mogućnosti kao i web verzija chatbot alata i mogla bi pomoći u izgradnji njene popularnosti. Uz aplikaciju, korisnici će također moći slati glasovne upite preko mikrofona svog telefona, umjesto da ih samo kucaju. Korisnici također mogu sinhronizirati svoju historiju na svim uređajima.

Oni koji plaćaju 20 dolara mjesečno da se pretplate na ChatGPT Plus dobit će dodatne pogodnosti u aplikaciji, uključujući pristup GPT-4 mogućnostima, sljedećoj generaciji verzije tehnologije koja podupire alat.

OpenAI planira uskoro lansirati i verziju Androida, navode iz kompanije.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button