Tuzlanski kanton

“Zdravlje za sve” niz aktivnosti kojim će se u Tuzli obilježiti Dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja
Svjetski dan zdravlja se obilježava 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Ovogodišnji slogan je ”Zdravlje za sve” i stavlja u fokus angažovanje i osnaživanje pojedinca, porodice i zajednice za povećanje učešća u brizi o zdravlju.

Tim povodom, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona sa partnerima Centar za sport, kulturu i umjetnost Univerziteta u Tuzli, Plava poliklinika –Bingo city centar, Centar za ples i rekreaciju Tuzla, studentsko udruženje ”BoHeMSA”, udruženje studenata ”Medicus” i Mreža aktivnog starenja, organizuje niz aktivnosti:

Možda će Vas zanimati i:
  • U petak 07.04.2023. godine od 12:00 h do 13:30 h u RK Tuzlanka, obavljat će se zdravstveni pregledi građana (krvni pritisak i šećer u krvi) uz razgovor o zdravstvenim izazovima.
  • U subotu 08.04.2023. godine od 12:00 h do 13:30 h u TC ”Bingo City Centar” Tuzla, obavljat će se zdravstveni pregledi građana (krvni pritisak i šećer u krvi), sa Centrom za ples i rekreaciju učestvujte u plesnom aerobiku i plesnim zajedničkim koreografijama.

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button