BiHVijesti

Završena priča o ukidanju akciza i smanjivanju PDV-a
Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici stavio je tačku na priču o ukidanju akciza i uvođenju diferencirane stope PDV-a.

Delegati u Domu naroda izjasnili su se danas o izvještaju o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama zakona o porezu na dodatnu vrijednost i izvještaju o usaglašavanju teksta Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini.

Naime, zajedničke komisije Doma naroda i Zastupničkog doma su nakon što su prijedlozi izmjena ova dva zakona usvojeni u različitim verzijama imali zadatak da usaglase zajednički tekst. Komisije su postigle saglasnost i izvještaji su se danas našli pred Domom naroda PS BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Delegati su glasanjem protiv usvajanja izvještaja, prema poslovniku, odbili izmjene koje su podrazumijevale ukidanje akciza i uvođenje diferencirane stope PDV-a.

Za usvajanje izvještaja o zakonu kojim bi bile ukinute akcize, glasalo je šest delegata, a osam je bilo protiv. Iz Federacije BiH za izvještaj je glasalo pet, četiri je bilo protiv. Iz RS-a za izvještaj je glasao jedan delegat, a četiri je bilo protiv.

Prilikom glasanja o izvještaju vezanim za izmjene zakona o PDV-u, za je bilo četiri delegata, a devet je bilo protiv. Iz Federacije BiH za usvajanje su glasala četiri delegata, četiri su bila protiv. Iz RS-a jedan delegat je bio za, a četiri protiv.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button