BiHTuzlanski kanton

Vlada TK odobrila kupovinu zemljišta za izgradnju PU Živinice
Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost za kupovinu zemljišta neophodnog za izgradnju objekta Policijske uprave Živinice.

Radi se o zemljištu koje je trenutno u vlasništvu „Konjuh” d.d. za proizvodnju, promet i usluge Živinice – u stečaju, a za nabavku ovog zemljišta Budžetom je već planirano 903.896,32 KM.

Ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović je ovlašten da izvrši kupovinu navedenih nekretnina putem učestvovanja u usmenom nadmetanju po Oglasu o prodaji nepokretne imovine.

Na danas održanoj sjednici Vlada je upoznata s Informacijom o pokrenutom arbitražnom postupku tužitelja Pramod Mittal i drugih protiv Bosne i Hercegovine i Informacijom Pravobranilaštva BiH o pokrenutom arbitražnom postupku u skladu sa arbitražnim pravilima Komisije Ujedinjenih nacija za međunarodno trgovinsko pravo.

S tim u vezi Vlada se danas izjasnila da nije u mogućnosti prihvatiti ponuđeni tekst Sporazuma o međusobnim pravima i obavezama u vezi sa arbitražnim postupkom u predmetu GIKIL d.o.o. Lukavac, tužitelja Pramod Mittal i drugi protiv tužene Bosne i Hercegovine, iz razloga što je stava da niti jednim svojim aktom, ili aktom, postupkom, radnjom ili drugim činjenjem bilo kog drugog kantonalnog organa uprave nije učestvovala u eventualnom isključivanju ili oduzimanju upravljačkih prava firme tužioca u upravljačkoj strukturi firme GIKIL d.o.o. Lukavac, saopćeno je iz Vlade TK.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button