SvijetZanimljivosti i zabava

(VIDEO) Policija pokušala zaustaviti robotaksi bez vozača
Video je izazvao ogroman interes na TikToku.

Već su u nekoliko navrata zabilježene bizarne situacije s autonomnim taksijima koji uredno prometuju pojedinim američkim gradovima. Ovaj nesvakidašnji događaj snimljen je u Phoenixu, gdje je policija pokušala zaustaviti autonomni taksi kompanije Waymo u kojem, pogađate, nije bilo vozača.

Jedan od putnika, Johnny Romano, objavio je video koji zorno pokazuje zbunjenost putnika, ali i policajca u nastojanjima da zaustavi auto bez vozača. Romano će definitivno zapamtiti svoju prvu vožnju u autonomnom taksiju. On ih je odveo u prometnu gužvu prema mjestu parade u gradu, gdje je policija privremeno regulirala promet.

@johnnyromano3

POV: youre in a self driving car and the police get involded

♬ original sound – Johnny Romano

Iako se automobil zaustavio naletjevši na gužvu, u prvi mah nije reagirao na geste policajca. I dok se čuju glasovi iz automobila kako “ovdje nema vozača“ praćeni gestikulacijama, mozak automobila je konačno shvatio situaciju i uspio prilagoditi svoju rutu novonastaloj situaciji.

Iz Wayma su reagirali na ovaj video rekavši kako softver vozila omogućuje učenje i prepoznavanje policijskih gesti pa je i ovo vozilo u roku od 90-ak sekundi postupilo prema zahtjevu policijskog službenika.

 

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button