BiHZanimljivosti i zabava

Vatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji
Sekretar Organa uprave u Općini Kalesija Mujo Tosunbegović i šef u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Ismet Mešić te komandir PVJ Kalesija  Denis Baručić danas su u službenu posjetu primili članove dobrovoljnog vatrogasnog društva iz općine Reusch koja se nalazi u pokraji Bayern. Tema razgovora bila je saradnja između ovog vatrogasnog društva i PVJ Kalesija.

Komandir DVD Reusch Martin Michael Pfuff kazao je da će u narednom periodu pokrenuti određene aktivnosti kako bi se saradnja ova dva vatrogasna društva bila na većem nivou, a po povratku u Njemačku oni će o svemu iz Kalesije informisati svoje nadređene kao i svog načelnika.

– Drago mi je da naši vatrogasci imaju mogućnost da od kolega iz Njemačke nauče nešto novo kada je u pitanju gašenje požara i druge aktivnosti iz ove oblasti. Nadam se da će saradnja biti nastavljena, a raduje me i činjenica da su kolege iz Njemačke isakazale interes da ugoste naše vatrogasce kod sebe – kazao je Tosunbegović.

Zadovoljan današnjom posjetom bio je i Ismet Mešić, šef Službe za komunalne poslove i C, koji je kolege vatrogasce upoznao sa svim onim što PVJ Kalesija ima, istakavši da trenutno tamošnji  vatrogasci pokrivaju veliku teritoriju kako Kalesije tako i susjednih općina “jer požar ne zna za granice između općina ili naselja”.

Na kraju susreta  Tosunbegović je gostima uručio i progodne poklone koji će ih posjećati na Kalesiju.

Pored komandira Martina Michaela Pfuffa, u Kalesiji su boravili Lukas Johhan Andreas Beigel, Patrick Alfred Schemm, Harald Beck, Manuel Schmidt, Christian George Herbert Bilke, Michael Singer, Julius-Benedikt Renner i Husejn Hatić.

May be an image of 14 people

Vatrogasci iz općine Reusch posjetili su i Spomen-sobu “Kalesijski heroji odbrambeno- oslobodilačkog rata 1992-1995”, a u pratnji kolega iz Kalesije posjetili su i Memorijalni centar Potočari gdje su odali počast žrtvama genocida, saopćeno je iz Pres-službe Općine Kalesija.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button