Tuzlanski kantonVijesti

TK – Okončani radovi na rekonstrukciji dionica na regionalnim cestama
Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona okončala je radove na rekonstrukciji dvije dionice regionalnih cesta, ukupne vrijednosti nešto više od 1.250.000 KM.

– Okončanjem radova putnici na regionalnoj cesti R-460 Gračanica-Bukva-Doborovci-Srnice, u naseljenom mjestu Doborovci će saobraćati u znatno boljim uslovima koji će nesumnjivo doprinijeti, kako kvaliteti saobraćaja i udobnosti same vožnje, tako i sa znatno većim stepenom sigurnosti. Također, okončali smo i radove na regionalnom pravcu R-461a Srebrenik-Orahovica Donja u naseljenom mjestu Orahovica Gornja, što je značajno unapređenje sobraćajne infrastrukture na ovom području – kazao je direktor Direkcije Zijad Omerčić.

Možda će Vas zanimati i:

Treba istaknuti da su posljednje rekonstrukcije na ovim dionicama rađene u kasnih 1980-tih ili ranih 1990-tih godina, čime početak rekonstrukcije ovih dionica posebno dobiva na značaju.

Kako je danas rečeno, ova dva projekta su projekti koji su započeti još 2022. godine i radovi su preneseni u tekuću godinu, a ove godine očekuje se da direkcija nastavi sa projektima rekonstrukcije saobraćajnica na ovim putevima.Izvor
fena.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button