BiHPolitika

Stojanović: Ukoliko ostavi ovakvu situaciju, OHR će sebe u potpunosti diskreditirati (VIDEO)
IPotpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović kazao je nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da će OHR, ukoliko ostavi ovakvu situaciju u FBiH, sebe u potpunosti diskreditirati za sve naredne intervencije.

Imamo većinu u tri kluba da nije Schmidt reagovao. Ostaviti nas u ovoj situaciji, a reći svima da su nas odblokirali, je diskreditacija međunarodne zajednice i kancelarije visokog predstavnika – kazao je Stojanović.

Ističe da je na jučerašnjem razgovoru, kada je potpredsjednik FBiH Refik Lendo pokušao visokom predstavniku Christianu Schmidtu da objasni da SDA ima najviše glasova, visoki predstavnik mu dao primjer iz Njemačke kada je Helmut Kohl sa svojom strankom na izborima imao 48,5 posto glasova, a na kraju je ostao u opoziciji.

– To je odgovor Lendi i s moje strane, da broj glasova na izborima ne znači vlast nego 51 posto u Parlamentu koji će pratiti buduću vladu, premijera, ministre. Bez te većine vi ne postojite kao vlada ili većina, nema zakona koji nas približavaju Evropskoj uniji ili koji unaprijeđuju život u BiH i zato pozivam Graca, DF i SDA, neka donesu nove potpise parlamentarne većine i odblokiraju proces ili neka nas ne koče u onome što smo prezentirali javnosti više puta u oba doma – zaključio je Stojanović.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button