SvijetZanimljivosti i zabava

Snovi u oblacima: Mladi Nigerijac izradio dron od otpada pa dobio staž u IT kompaniji (VIDEO)
Bolaji Fatai (21) nikada nije kročio nogom u avion, no to ga nije spriječilo u nakani da od otpada napravi vlastiti model letjelice na daljinsko upravljanje i vine ga u nebo nad kaotičnim nigerijskim komercijalnim središtem Lagosom.

Unatoč oblačnom i vjetrovitom danu, avion s jednim propelerom uspio je izdržati bočne udare vjetra visoko nad pješčanim nogometnim igralištem, nakon čega se nisko obrušio iznad glava promatrača u Oworonshokiju, siromašnoj četvrti na istoku grada u kojem Fatai živi.

Propeler i daljinski upravljač kupio je u trgovini, ali je trup, krila, rep i ventralnu peraju konstruirao od komada recikliranog stiropora s odlagališta otpada te ih je pričvrstio ljepljivom trakom. Raspon krila njegova aviona je oko jedan metar.

https://www.facebook.com/100016764631479/videos/765905661595130/

“Ovim sam se hobijem počeo baviti kad sam imao sedam godina. Prikupljao sam neke predmete i radio na manjim projektima. I uvijek osjećam ushit kada ugledam zrakoplov kako leti”, rekao je Reutersu ovaj 21-godišnjak.

Fataijev hobi uskoro bi se mogao pretvoriti u nešto više i ostvariti njegove dječačke snove. Naime, tehnološka tvrtka ponudila mu je stažiranje, što je važan prvi korak prema ostvarenju njegove želje da postane zrakoplovni inženjer.

“S obzirom na to da naša zemlja spada u one nerazvijene, nadam se da ću postati dio tima koji će raditi na njezinu razvoju tako što će iskoristiti moju tehnologiju dronova”, kazao je s neskrivenim ponosom.Izvor
NEWS YAHOOindex.hr

Jedan komentar na ovaj članak

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button