SvijetZanimljivosti i zabava

Ruski vojni avioni presretnuti nad Baltikom, letjeli s isključenim transponderom (FOTO)
Tri ruska vojna aviona, koja su nad Baltičkim morem letjela s isključenim transponderima, presretnuti su u međunarodnom zračnom prostoru, javlja Reuters.

Kako je objavilo njemačko ratno zrakoplovstvo, radilo se o dva ruska lovca Suhoj SU-27 i jednom avionu tipa Iljušin Il-20. Identificirali su ih avioni britanskih i njemačkih ratnih zrakoplovstava, pri čemu su Nijemci na Twitteru objavili i nekoliko fotografija ruskih aviona snimljenih u zraku.

Rusko ministarstvo odbrane: Naši strateški bombarderi letjeli su nad Norveškim morem

Dva ruska strateška bombardera tipa TU-160 dovršila su planirane letove iznad neutralnih voda, objavilo je danas rusko ministarstvo obrane. Let je trajao dulje od 14 sati i odvijao se nad Barentsovim i Norveškim morem, stoji u priopćenju.

“Tijekom leta posade strateških bombardera velikog dometa uspješno su izvele misije dnevne i noćne opskrbe gorivom u zraku”, stoji u objavi ruskog ministarstva, u kojoj se navodi kako su strateške bombardere pratili lovci MiG-ova 31, aviona koji spadaju među najbrže borbene zrakoplove na svijetu.

Strateški bombarderi Tu-160 dizajnirani su za uništenje meta na zabačenim lokacijama. Radi se o najvećem i najtežem tipu supersoničnih borbenih aviona.

Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button