BiHPolitikaZanimljivosti i zabava

RTS pozvao BIA-u da utvrdi kako je snimak iz emisije s Dodikom dospio u javnost
Radio-televizija Srbije pozvala je Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju (BIA) da utvrde kako je dio razgovora Milorada Dodika i Gradimira Papića o porodici Novaka Đokovića dospio u javnost.

RTS se danas oglasio saopćenjem za javnost u kojem se iskazuje zgroženost, kako su naveli, zbog nelegalnog objavljivanja snimka neformalnog razgovora uoči emisije “Oko” u kojoj je sinoć gostovao predsjednik RS Milorad Dodik.

Podsjetimo, Dodik je zgrozio javnost porukama o najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću i njegovoj porodici koju je nazvao “ciganijom”. Tekst saopćenja prenosimo u cijelosti:

“Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio-televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora pred početak emisije: Oko, 25. aprila. RTS je pozvao Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju kako bi utvrdili na koji način je fragment neformalnog razgovora dospio u javnost.

Cijeli signal je u cjelini bio propušten i Radio televiziji Republike Srpske zbog čega se nadamo i reakciji MUP-a Republike Srpske. Radio-televizija Srbije će sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost”, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, o svemu se oglasio i Dodik, koji je naveo da je RTS zaslužan za njegovu neprespavanu noć te dodao da porodicu Đoković smatra časnom.

 Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button