Sport

RK Sloboda sutra dočekuje RK Gradačac
Lijevi bek crveno-crnih najavio je sutrašnju utakmicu naglašavajući koliko je bitna podrška publike.

Utakmica se igra u Maloj dvorani u Mejdanu od 20 sati, a susret su najavili pomoćni trener ekipe Slobode, Nedim Đug i rukometaš Luka Barjaktarović.

Možda će Vas zanimati i:

“Sutra igramo protiv Rukometnog kluba Gradačac, ekipe koja je već jednom nogom zakoračila u drugu ligu i to su jedne od najtežih utakmica. Kada smatrate da ste upisali dva boda sigurno, onda se dešavaju neki problemi. Trener Pero Milošević je obećao da će sutra veću minutažu dobiti igrači koji je u proteklim utakmicama nisu imali, tako da će ovi sa klupe imati više mjesta da se dokažu i pokažu treneru Miloševiću. I sami znate da smo izašli iz ovog nekog prijašnjeg tempa tj. utakmice su se igrale srijeda-subota, tako da će ‘standardni’ igrači dobiti vrijeme za odmor jer nas nakon Gradačca čeka utakmica protiv Sloge iz Doboja.

Svi igrači su spremni osim našeg pivota Harisa Buljine. Nažalost u prvom dijelu prvenstva od ekipe Gradačca smo dobili jednu rukometnu lekciju gdje smo neočekivano izgubili dva boda.

U ovu utakmicu moramo ući jako ozbiljno i revanširati se za taj neplanirani poraz”, rekao je trener Nedim Đug.

Lijevi bek crveno-crnih najavio je sutrašnju utakmicu naglašavajući koliko je bitna podrška publike.

“Ne smijemo se opuštati kada je riječ o ovoj utakmici. Mislim da ekipa nije za podcijeniti. Prošle sezone smo tamo kiksali, no mislim da ćemo sada uspjeti ostvariti pobjedu i da će dva boda ostati u Mejdanu. Ostalo je još malo kola do kraja lige i mislim da bi trebao do kraja da se ispoštuje dogovor i da se dobije svaka utakmica. To nam je zacrtani cilj da bi se izborio plasman u Evropi i na kraju da se pripremamo za polufinale i, ako prođemo dalje, i finale Kupa. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, da nam budu vjetar u leđa jer mislim da rukometni klub to i zaslužuje”, izjavio je Barjaktarović.

Rukometni klub Sloboda trenutno zauzima treće mjesto na tabeli sa ukupno osvojena 34 boda.Izvor
rksloboda.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button