BiH

Reisu-l-ulema Kavazović: Nastavit ćemo put pozivanja ka miru i toleranciji u ovoj zemlji

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u utorak je u sarajevskom hotelu “Bristol” priredio tradicionalni iftar za akreditovane šefove diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini.

U obraćanju ambasadorima reisu-l-ulema Kavazović je izrazio dobrodošlicu na zajednički iftar, podsjećajući da je ramazan značajno vrijeme tokom kojeg se vjernici posebno osjećaju.

Možda će Vas zanimati i:

– Allah nas je počastio time da se viđamo tokom mjeseca ramazana, da zajedno iftarimo i upućujemo dove. Posebno mi je drago od ovdje večeras imamo i Istok i Zapad na ovom iftaru –  istakao je reisu-l-ulema.

Tokom obraćanja je zahvalio ambasadorima na pomoći koju pružaju Bosni i Hercegovini i Islamskoj zajednici.

– Želim vam zahvaliti na svemu onome što činite da se ojačaju veze između Bosne i Hercegovine i vaših zemalja. Kad god sjedimo sa vama, mi muslimani iz Bosne i Hercegovine se osjećamo kao dio islamskog svijeta. Želim podsjetiti i na posljednju rezoluciju Organizacije islamske saradnje (OIC) sa zasjedanja u Mauritaniji, te zahvaliti na podršci pruženoj Islamskoj zajednici kao najstarijoj organizaciji muslimana u ovom dijelu svijeta – rekao je reisu-l-ulema.

Izrazio je želju da svi narodi u Bosni i Hercegovini i svijetu žive u miru i prosperitetu, naglasivši da će Islamska zajednica nastaviti svoj put pozivanja ka miru i toleranciji u ovoj zemlji.

– Prenesite veliko poštovanje vašim vladama. Mi gledamo u vas kao u našu braću i podršku nama u Bosni i Hercegovini. Islamska zajednica je vaša kuća i uvijek su vam vrata otvorena. Tu smo za sve ono što možemo dati od sebe – poručio je na kraju reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

Šef diplomatskog kora muslimanskih zemalja, ambasador Palestine Rezeq Namuora, istakao je ovom prilikom da njihove ambasade i vlade podržavaju Bosnu i Hercegovinu, kao i rad Islamske zajednice, naglasivši da će tako biti i u budućnosti, saopćila je MINA.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button