TuzlaTuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti nastavljeno obilježavanje Dana ARBiH u TK
Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić je, u okviru obilježavanja 15. aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, položio cvijeće na mezar rahmetli Salke Bukvarevića u haremu Džindijske džamije u Tuzli, nakon čega su delegacije krenule put drugih spomen obilježja gdje će odati počast poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine.

– Polaganje cvijeća i odavanje počasti na mezaru rahmetli Salke Bukvarevića ima snažnu simboliku. Salko Bukvarević  je iza sebe ostavio snažan pečat kada je u pitanju i borba za Bosnu i Hercegovinu, ali i borba za statusna pitanja boračke populacije u poslijeratnom periodu. I kao ministar za boračka pitanja i kroz svoj angažman u boračkim udruženjima dao je značajan doprinos i mi na ovaj način želimo posebno istaknuti njegov značaj i sve ono što je on uradio za sve borce – kazao je Halilagić.

U okviru obilježavanja 15. aprila, Dana Armije RBiH, pored delegacija Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona, danas će položiti cvijeće i odati počast na više spomen obilježja u TK i borački savezi i udruženja, saopćeno je iz Vlade TK.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button