SvijetZanimljivosti i zabava

Oborio Guinnessov rekord: Ima samo 4 godine, a već je objavio vlastitu knjigu
Četverogodišnji dječak postao je najmlađi objavljeni pisac na svijetu. Saeed Rashed Almheiri iz Abu Dhabija ponosni je autor knjige za djecu The Elephant Saeed and the Bear, koja priča o dobroti i neočekivanom prijateljstvu između dvije životinje.

Saeed je ušao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda nakon što je njegova knjiga prodana u 1000 primjeraka. Za Guinnessovu knjigu rekorda dječak je rekao: “Radi se o slonu Saeedu i polarnom medvjedu. Slon je bio na pikniku i ugledao je polarnog medvjeda.”

“Mislio je da će ga medvjed pojesti, ali na kraju je slon pokazao ljubaznost i rekao ‘hajdemo zajedno na piknik’. Tada su postali prijatelji i pokazali ljubaznost jedan prema drugome”, dodao je.

Naišao je i na izazove tokom pisanja i ilustriranja svoje knjige. “Crtanje je bilo nezgodno. Polarni medvjed je isprva izgledao zastrašujuće, ali uvijek ga je zabavno crtati”, otkrio je dječak. Mali Saeed nije jedini koji ruši rekorde u porodici.

Njegova starija sestra Aldhabi bila je najmlađa djevojka koja je objavila dvojezičnu knjigu. Ona mu je bila inspiracija i potaknula ga je da postane pisac u tako mladoj dobi. “Jako volim svoju sestru i uživam se igrati s njom. Čitamo, pišemo, crtamo, radimo mnoge aktivnosti zajedno”, rekao je dječak.

“Aldhabi je inspirativna mlada dama i Saeed je slijedio njezine korake. On je dokaz da se svatko rađa s talentom i da se talent ne može prepoznati ako ga sami ne otkrijemo isprobavajući razne stvari”, rekli su ponosni roditelji.Izvor
index.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button